Marieke

Tijdens de 4-jarige dagopleiding aan het Nederlands College voor Natuurgeneeskunde in Hilversum heb ik de richting natuurgeneeskunde/homeopathie gedaan. Deze school staat bekend om zijn grondige medische basisopleiding. Na mijn diplomering heb ik meer praktijkervaring opgedaan door Nederlandse patienten te begeleiden in een kuurkliniek in Bulgarije. Mijn praktijk (gestart in 1993 in Den Bosch) is sinds 1998 gevestigd in Oirschot.

Ik werk met klassieke homeopathie, omdat hiermee de oorzaak van problemen bij de wortel wordt aangepakt. Dit doe ik met alle middelen die rond 1810 zijn ontdekt en alle richtlijnen die sinds die tijd zijn ontwikkeld. Deze blijven zich namelijk nog dagelijks bewijzen. Het zuiver toepassen van deze traditionele geneeswijze vereist een continue, diepgaande studie. Daarom maak ik al meer dan 20 jaar deel uit van een internationale werkgroep in Leuven onder leiding van Henny Heudens. Daarnaast volg ik seminars in binnen- en buitenland.

Voor omroep Oirschot heb ik een radioprogramma gemaakt en heb ik maandelijks de column 'Homeopathie' voor het Oirschots weekblad De Uitstraling geschreven. Deze artikelen staan ook onder de knop 'Columns' op deze website.