...het beste uit jezelf

Hoe het kan gaan
Tijdens haar eerste consult bij een klassiek homeopaat vertelt Liesbeth dat zij al dertien jaar hoofdpijn heeft. Soms voelt ze zich ook wat somber. De laatste tijd verergeren haar klachten. In het gesprek met de klassiek homeopaat blijkt dat ze deze klachten heeft sinds haar vader is overleden.

 

Hij betekende veel voor haar en ze mist hem nog elke dag. Liesbeth kan moeilijk over haar verdriet praten en wil er ook niemand mee lastigvallen. Ze vindt dat ze het alleen moet kunnen. Als anderen haar willen helpen of steunen, sluit zij zich af. Alleen haar partner mag haar troosten.

Liesbeth vertelt dat zij zich voor alles verantwoordelijk voelt. Als iets niet goed gaat, voelt zij zich schuldig. Ze is erg meelevend en door haar gevoeligheid vaak de praatpaal voor anderen.
 
Na inname van het homeopathische geneesmiddel heeft ze even, en wel één dag, meer hoofdpijn. Vijf weken later vertelt ze dat ze zich sindsdien steeds beter voelt. Het lijkt wel of er iets van haar afglijdt. Het valt haar op dat ze minder vaak aan haar vader denkt. Ze is vrolijker en heeft zelfs weer eens spontaan gelachen. Ook de hoofdpijn is milder geworden en komt niet zo vaak meer opzetten.
 
Hierna heeft Liesbeth nog eenmaal het homeopathische geneesmiddel moeten innemen omdat de klachten in lichte mate terugkwamen. Sindsdien is zij al twee jaar vrij van hoofdpijn en zit ze weer lekker in haar vel.