Bedplassen

door Marieke
Hits: 1696

“Het grootste probleem is het bedplassen. Maar als Marieke er ook voor kan zorgen dat je lekkerder in je vel zit, zou dat super zijn, hè Alex”, vertelt de moeder van de 8-jarige Alex. Ik merk dat Alex zich schaamt dat er over zijn bedplassen wordt gesproken. Ik leg hem uit dat dit een heel vervelend probleem is en dat hij niet de enige is. En dat hij mij kan helpen het juiste middel tegen zijn bedplassen te vinden door me er alles over te vertellen. Dat vindt hij goed.

Eigenlijk is hij nog nooit zindelijk geweest ’s nachts. Hij voelt het niet als hij plast maar droomt wel vaak dat hij moet plassen. Hij droomt ook soms eng over grote branden. Moeder zegt dat zijn plas een hele penetrante geur heeft die prikt in haar ogen en neus. Alex slaapt met een luierbroek. Zijn billen zijn rood en kapot doordat hij elke nacht nat is. In de wachtkamer viel het me al op dat Alex zwarte wallen onder zijn ogen heeft. Ook zijn lippen lijken een donkere gloed te hebben en er zitten kloofjes in. Ik zie een rij slechte, donker verkleurde tanden.

Van het tanden krijgen had Alex veel last. Dan sliep hij niet meer ’s nachts en had hij zijn luier vol met stinkende, zwarte diarree die zijn billen kapot maakte. Direct na het doorkomen waren de tandjes al slecht. Er braken stukjes af en er kwamen gaatjes in. Hij groeide snel en is nu de langste van de klas. Soms heeft hij last van maagzuur, dat brandt tot in zijn keel. Het helpt als hij iets warms eet of drinkt. Hij is trouwens dol op rookvlees. Verder is Alex constant verkouden met kapotte en rode neusgaten.

Meestal voel ik als homeopaat gauw sympathie voor iemand, maar soms stoot iemand me af. Dat laatste ervaar ik bij Alex. Hij kijkt chagrijnig en moppert op zijn moeder. Hij ontkent wat zij over hem zegt en klaagt over dorst. Als ik hem wat te drinken aanbied, wijst hij het echter af. Moeder vertelt dat hij vaak ontevreden is; wat hij ook wil, het is eigenlijk nooit goed. Door die ontevredenheid vindt hij zijn draai niet en dat maakt hem rusteloos. Hij maakt nare, pijnlijke opmerkingen naar zijn ouders en kan zijn zusje treiteren. ’s Avonds in bed eist hij echter dat er eerst flink geknuffeld wordt voordat hij gaat slapen. Alsof hij zijn nare gedrag van die dag in een paar minuutjes ongedaan wil maken.

Ik zie bij Alex zwarte verkleuringen, ik hoor over brand en branden. Hij is zelfs dol op ‘rook’vlees. Zijn uitscheidingen zijn bijtend en stinkend en maken huid en slijmvliezen kapot. Dat bijtende zit ook in zijn karakter. Het middel dat ik Alex gaf, heeft het bedplassen gestopt. Het maagzuur werd minder maar de verkoudheid is nog een paar maanden gebleven. Hij werd minder prikkelbaar en was sneller tevreden te stellen. Daardoor werden de knuffelsessies ’s avonds in bed overbodig.

Kreosotum, beukenteer

Dit wordt ook wel carbolineum genoemd. Het is een plantaardig teerproduct dat ontstaat door onvolledige verbranding van nat hout. Vroeger werd dit gebruikt om hout te beschermen tegen insecten, schimmels en rot. Het heeft vele spoorbielzen, tuinhuisjes en schuttingen zwart gekleurd. Tegenwoordig is dit middel verboden vanwege de grote gezondheidsrisico’s die eraan kleven. Het is van zichzelf brandbaar en veroorzaakt brandwonden bij contact met de huid. Bovendien heeft het een erg onaangename en bijtende geur die bij inademing de luchtwegen kan irriteren.

In het ergste geval kan het bij langdurige blootstelling zelfs blaas- en huidkanker veroorzaken. Het wordt homeopathisch met succes ingezet bij kanker (met brandende pijn), bedplassen (met name als er dromen zijn over plassen) en bijtende, brandende uitscheidingen met rood worden en kapotgaan van huid en slijmvlies. Aangedane delen en uitscheidingen kleuren zwart. Het helpt bij problemen met tanden krijgen; de tanden kleuren zwart en brokkelen af. Erger door rust, ’s nachts, kou en eten. Beter door warmte, warm voedsel of drank en beweging.